vv Noordwijk en Robey

Pezen in de bollenstreek

De voorbereiding

Het seizoen 2018-2019 staat in de steigers. Na een welverdiende zomerstop is het weer tijd om de kicksen aan te trekken. Zon, zee en strand maken plaats voor sprintjes, piepjestesten en stabiliteitsoefeningen. Zwaar natuurlijk maar ook lekker om weer te beginnen aan een nieuw seizoen met nieuwe gezichten en bijgestelde ambities. De voorbereiding gaat van start. Om dit pure voetbal gevoel van de voorbereiding vast te leggen streken wij neer bij v.v. Noordwijk, de trotse kampioen van de Hoofdklasse A.

Robey x vv Noordwijk

Bij aankomst op het Sportpark Duinwetering worden wij welkom geheten door Hoofdtrainer Kees Zethof en zijn staf. Er hangt een relaxte en familiaire sfeer in de trainerskamer. Op de vraag wat de doelstelling is voor het komende seizoen krijgen we het antwoord dat daar niet aan wordt gedaan. Nuchterheid voert de boventoon bij dit voetbalbolwerk in de bollenstreek.

Na de koffie in de trainerskamer nemen wij een kijkje in de kleedkamer waar de spelers zich klaar maken voor de training. Zoals bij iedere amateurvereniging zijn er ook hier nieuwe gezichten in de voorbereiding. Spelers die zijn gehaald om door te selecteren of jonge jongens die stevig aan de poort van het eerste elftal kloppen. Ook in de kleedkamer valt de relaxte sfeer op. De nieuwe spelers worden welkom geheten en de vaste krachten begroeten elkaar weer na de zomerstop.

Robey x vv Noordwijk

Sinds enkele jaren is Robey de trotse kledingleverancier van v.v. Noordwijk in samenwerking met de lokale sportzaak De Lange Sport. Gehuld in Score shirts en Competitor shorts betreden de spelers en trainers stijlvol het veld. De hoofdtrainer heet alle spelers welkom en bespreekt wat hij van plan is deze training. No nonsens, dat is misschien wel de stijl die het beste de stijl van Kees Zethof omschrijft. Hij spreekt de voetbaltaal van de spelers en kent de clubcultuur. Geheel volgens de huidige trend in het Betaalde Voetbal is de trainer van v.v. Noordwijk een oud eerste elftalspeler.

Robey x vv Noordwijk

De voorbereiding kenmerkt zich natuurlijk door veel oefenwedstrijden en trainingen om de basis te leggen voor het nieuwe voetbalseizoen. Zware trainingen om conditie op te bouwen, afzien in de verzengende zomerhitte. Dat is het kenmerkende beeld van de eerste trainingen. Zo ook bij v.v. Noordwijk, waar wel opvalt dat alles buiten de warming-up om met de bal gebeurd. Na de warming-up en bijbehorende rekoefeningen maken de spelers zich klaar voor een techniekoefening in drietallen, een positiespel en een sprintoefening waarbij twee spelers moeten strijden om de bal en om wie er mag afwerken.

Natuurlijk wordt de training traditiegetrouw afgesloten met een ‘partijtje’, een training zonder partij is immers geen echte training toch? De vonken vliegen eraf bij de spelers die felle duels uitvechten. Langzaam maar zeker komt de ploeg in vorm voor de competitiestart. Nog een paar weken voorbereiding en het team is klaar voor een nieuw seizoen.