SV Charlois x Robey

LENTE AVOND VOETBAL

SV Charlois JO13-1 op koers richting de titel

De zomertijd is weer ingegaan. Iedere voetballer kent dat heerlijke gevoel, eindelijk weer trainen in korte broek en in het daglicht. Met deze temperatuur heeft iedere voetballer zin om lekker te gaan trainen. De handschoenen en mutsen kunnen in de kast, de lente is aangebroken. Daarom zijn we langs gegaan bij SV Charlois op een van de eerste lente trainingen om dit heerlijke voetbalgevoel vast te leggen.

Na het passeren van enkele voetbalverenigingen ‘op zuid’, doemt in de verte het imposante clubgebouw van SV Charlois op. De kunstgrasvelden zijn druk bezet door de lokale jeugd, vrijwilligers zijn al druk in de weer, oude elftalfoto’s en vaantjes sieren de kantine. Het pure voetbalgevoel komt bij ons naar boven, een club die bij ons past.

SV Charlois x Robey

Maar wat is het verhaal achter deze prachtige club? Wij gingen een avond op pad met SV Charlois JO13-1, een groep enthousiaste voetballertjes vol met dromen. Echte Rotterdamse binkies van zuid met een gezamenlijke passie voor het mooiste spel op aarde (en Fortnite).

SV Charlois is ontstaan uit een fusie tussen twee roemruchte Rotterdamse verenigingen, CVV Mercurius en DEHMusschen. Op 1 juli 2014 was de fusie een feit, vandaag de dag is SV Charlois een florerende vereniging met een grote jeugdafdeling. Robey is vanaf het eerste uur een trotse partner van deze jonge fusieclub in Rotterdam.

SV Charlois x Robey

We maken kennis met de trainers Casper en Wouter, ondertussen passeren de spelertjes op weg naar de kleedkamer, die netjes hun trainers begroeten. Voor het 2e gedeelte van het seizoen 2017-2018 is de ploeg ingedeeld in de 1ste klasse en dat gaat de ploeg goed af. Het team van de jonge trainers staat op een gedeelde 2e plaats met stadgenoot IJVV de Zwervers, met 3 wedstrijden minder gespeeld dan koploper Rockanje.

Een tikkeltje hyper door de aanwezige fotocamera betreden de spelers volledig in Robey kleding het veld. Ongeveer de helft van het team heeft er al een flinke voetbalmiddag op zitten door het Schoolvoetbal-toernooi. Toch blijken de boys onvermoeibaar, ze zijn klaar voor de training!

SV Charlois x Robey

Na een korte warming-up, starten de mannen met een pass-trap oefening. Uiteraard met trainer Casper op de achtergrond, die scherpte en focus eist van zijn ploeg. Na het aansluitende positiespel wordt de training uiteraard afgesloten met een partijtje. SV Charlois JO13-1 is een hecht team, een vriendenploeg met veel voetbalhumor onderling.

Dit blijkt wel bij het maken van de elftalfoto, waar de nodige plaagstootjes worden uitgedeeld over kapsels en gekke bekken op andere foto’s. Voor dat iedereen stil staat en naar de camera kijkt in plaats van naar de buurman of naar de grond zijn we een half uur verder maar het eindresultaat mag er wezen.

De training is voorbij, de basis is gelegd voor aanstaande zaterdag. Wouter en Casper bespreken als laatste voorbereiding nog kort de tactiek voor de wedstrijd. Kortom de mannen zijn klaar voor de titelrace!

SV Charlois x Robey