Derby Rijnsburgse Boys - Noordwijk

Terwijl de ogen van de hele voetbalwereld op de topper in de Premier League gericht stonden, speelde zich in Rijnsburg een even beladen kraker af. In Middelmors stonden Rijnsburgse Boys en Noordwijk tegenover elkaar. Oftewel de “Bollenderby” in de volksmond.


In het kielzog van de thuisploeg mogen we van dichtbij zien hoe ploeg en staf zich voorbereiden op de topper tussen beide Robey teams. Van groepslunch tot materiaalprep; geen detail wordt over het hoofd gezien. Iedereen bij RBB leeft even gefocust naar de wedstrijd toe.

Tijdens de wedstrijdbespreking stroomt ook het publiek toe. Zo’n 1.200 liefhebbers verzamelen zich voor een van de hoogtepunten van het seizoen. Onder hen ook vele jeugdspelers die in eigen tenue plaatsnemen bij de harde kern achter het doel.

De wedstrijd zelf wordt op het scherp van de snede gespeeld. De aanwezige fans worden geserveerd op 90 minuten hoge intensiteit, harde duels en mooie doelpunten. Tot twee keer toe komt de thuisploeg op achterstand, maar tot beide keren vechten ze zich terug in de wedstrijd. Bij het laatste fluitsignaal staat een te billijke 2-2 op het bord en trekken alle spelers met opgeheven hoofd terug de kleedkamer in. Dit zijn de wedstrijden die amateurvoetbal zo mooi maken. Met Robey als trotse sponsor van beide voetbalbolwerken.