Rijnsburgse Boys

KLAAR VOOR DE AFTRAP

De lijnen zijn getrokken bij de Rijnsburgse Boys.

Robey en de Rijnsburgse Boys zijn voor de komende 4 jaar een partnership aangegaan waarin Robey als exclusieve kledingleverancier en sponsor op zal treden. De club ademt traditie en speelt al sinds jaar en dag mee in de hoogste regionen. Een club met zoveel traditie sluiten wij direct in ons hart.

Maar wat is het verhaal achter deze prachtige club? Robey ging een dag op pad met Leo. De man die zorgt voor de onberispelijke uitstraling van het terrein en misschien nog wel belangrijker de strakke handgemaakte lijnen op de grasvelden.

Rijnsburgse Boys x Robey

Koffie met Leo en zijn vrijwilligers is een ervaring op zich. De meeste mannen op de club lopen 20 jaar of langer mee en zijn geboren en getogen in het dorp. De Rijnsburgse Boys hebben een imposante historie en daar vertellen ze maar al te graag over.

De eerste wedstrijd van de club wordt officieel op 3 mei 1930 gespeeld tegen Roda uit Sassenheim. En de club is dat seizoen gelijk succesvol! De economische situatie in de jaren ’30, een gebrek aan goede trainingsfaciliteiten en de oorlog zorgen voor moeilijke eerste jaren. De club herrijst na de oorlog als een feniks onder andere door de inzet van trainer Plantfeber.

Rijnsburgse Boys x Robey

Op initiatief van de burgemeester worden in 1957 alle leden boven de 14 jaar ingezet voor de bouw van het clubhuis op de huidige locatie. Op die manier worden de te hoge kosten van 10.000 gulden teruggedrongen. Een club die letterlijk is gebouwd door 86 van haar leden. Mooier kan het bijna niet…

Leo geeft aan dat er wel een hoop veranderd is in de afgelopen jaren. Maar de club ademt nog steeds de traditie uit het verleden. Dit jaar zal het eerste elftal in de tweede divisie uitkomen in het speciaal ontwikkelde geel/zwarte Robey Tenue. Een tenue waar we als Robey zeer trots op zijn. En we gaan ervan uit dat het klavertje op de schouder de Rijnsburgse Boys net dat beetje extra geluk gaat geven.

De koffie is op, de tenues gewassen, de teams compleet. Leo trekt als laatste voorbereiding met nauwkeurige precisie de lijnen op het eerste veld. Kortom de Rijnsburgse Boys zijn klaar voor het seizoen!

Rijnsburgse Boys x Robey