Robey Voetbalsokken

ROBEY VOETBALSOKKEN

Made in Holland

Voetbalsokken, de onmisbare schakel van iedere voetbaloutfit. Vaak onderschat maar van essentieel belang voor een goede prestatie op het veld. Daarom kiest Robey voor kwaliteit. Een leverancier met passie en liefde voor het product. Wat goed is komt niet altijd van ver. Robey voetbalsokken zijn Made in Holland.

Sokkenmakers Raymond en Marcel, leiden ons deze dag rond in de fabriek. “We zijn een echt familiebedrijf, de derde generatie dient zich inmiddels al aan.” zegt Raymond. “Zo werken we al sinds de jaren ’80 samen met Robey” vult zijn compagnon Marcel aan.

Met passie en liefde voor het ambacht vertellen beide heren over het product. In de fabriek worden zo’n 2.000 sokken per dag geproduceerd. Het kost totaal 8 minuten om een paar sokken te produceren. De eerste stap is om de sok designs te vertalen naar een technische tekening. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een kleurenkaart om de juiste kleur van het garen te bepalen. Zo matchen de kousen altijd met de clubkleuren.

Robey Voetbalsokken

“De sok van Robey heeft een unieke samenstelling qua materialen. Dit komt het draagcomfort ten goede en het zorgt voor extra flexibiliteit” aldus Raymond. Wat het exacte geheim is van de Robey sok gaan we natuurlijk niet vertellen. Het is het resultaat van een jarenlange samenwerking en de voortdurende focus op kwaliteit.

Na de technische tekening en de keuze uit het juiste garen doet de breimachine zijn werk. “De sok is dan voor 95% af, toch blijft het maken van sokken ook echt handwerk” benadrukt Marcel. De volgende stap is het dichtmaken van de voeten. Dit gebeurt met de hand, waarbij de sok door een naaimachine gehaald wordt om het gat bij de tenen te dichten.

Robey Voetbalsokken

Vervolgens worden de sokken om een kunststof voet geplaatst. De sokken worden hierin gestoomd om de normale vorm weer terug te krijgen. “In het garen zit polyamide, dit zorgt ervoor dat de sok glad is en nog niet de juiste vorm heeft. Het grootste gedeelte van deze stof krijgen we er op deze manier uit. Het laatste restje polyamide gaat eruit in de wasmachine. Daarom moet je dus ook altijd je sokken eerst 1 of 2 keer wassen voordat je er mee gaat voetballen.” benadrukt Raymond.

Robey Voetbalsokken

De laatste stap is de kwaliteitscontrole. De sokken worden gecontroleerd volgens de strenge eisen van Robey. Na de dubbele kwaliteitscheck worden de losse sokken met de hand in paren ingedeeld en vervolgens verpakt voor de verkoop.

Uiteraard wordt hier rekening gehouden met het gebruik van plastic. “We bundelen zoveel mogelijk sokken bij elkaar, alleen de sokken die in de winkels opgehangen worden krijgen een plastic verpakking inclusief kaartje. Zo reduceren we het gebruik van plastic” geeft Raymond aan.

Robey Voetbalsokken

De Robey Voetbalsokken zijn klaar voor gebruik. Klaar om jouw voetbaloutfit compleet te maken en de velden te betreden. Uiteraard inclusief de kenmerkende Robey-klaver. Ons eigen, unieke beeldmerk, dat staat voor het geluk dat iedere sporter goed kan gebruiken en voor het geluksgevoel dat je ervaart als je met je vrienden op het voetbalveld staat. En niet vergeten…gooi ze eerst in de wasmachine!

Benieuwd geworden naar het geheim van de Robey Voetbalsokken? Bekijk dan hier het volledige assortiment.

SHOP VOETBALSOKKEN