Telstar Regenboogtenue

ROBEY X TELSTAR

De Witte Leeuwen in een regenboogtenue

Op vrijdag 11 december 2020 speelt Telstar in een bijzonder tenue. Speciaal voor Paarse Vrijdag treden de Witte Leeuwen aan in een regenboog tenue. Dit omdat wij ons sterk maken voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden.

Het regenboog tenue is voorzien unieke details, zowel het Telstar-logo als het Robey-logo is uitgevoerd in regenboogkleuren. Dit wordt afgemaakt door een grafische print op de voorzijde van het shirt in dezelfde kleuren. De sokken en het broekje met subtiele regenboogaccenten maken het tenue compleet.

Robey Telstar Regenboogtenue

#ALLTOGETHERCHALLENGE

Het Telstar regenboog tenue is onderdeel van de #AllTogetherChallenge, een initiatief van de Alliantie Gelijkspelen (John Blankenstein Foundation, NOC*NSF, KNVB, KNHB en RVFC) in samenwerking met de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Vrouwen Eredivisie, VVCS, CBV en Fox Sports. In de afgelopen drie jaar was de #AllTogetherChallenge gekoppeld aan de Internationale Coming Out Day (jaarlijks op 11 oktober) met als meest zichtbare uiting dat alle aanvoerders in het betaald- en amateurvoetbal een regenboogband droegen. Vanwege alle COVID-19 perikelen is dit jaar besloten om de aandacht te verleggen naar Paarse Vrijdag. Deze dag is al sinds jaren de dag waarop jongeren in Nederland laten zien dat iedereen zichzelf kan zijn en niemand uitgesloten of gepest mag worden om wie die is of op wie die verliefd wordt.

Robey Telstar Paarse Vrijdag

PAARSE VRIJDAG

Aangezien Paarse Vrijdag voornamelijk gericht is op scholieren in Nederland, worden in de ochtend van 11 december diverse online gastlessen over het thema verzorgd. Gastdocenten uit de voetbalwereld zijn onder andere topcoach Louis van Gaal, scheidsrechter Jeroen Manschot, journaliste Barbara Barend en Telstar-voorzitter Pieter de Waard. Naar schatting doen meer dan 1000 basisscholen mee.

Robey Telstar Regenboogtenue

ACTIES IN DE VOETBALWERELD

In het speelweekend rondom 11 december 2020 zullen er ook diverse acties plaatsvinden in de voetbalwereld. Zo zullen alle aanvoerders met een speciale aanvoerdersband spelen, dragen alle coaches een regenboogspeldje en zullen er in alle stadions regenbooghoekvlaggen wapperen.

Robey Telstar Regenboog Scheenbeschermers

ROBEY X TELSTAR

Naast deze gezamenlijke acties heeft Robey in samenwerking met de John Blankenstein Foundation, Sportsgen en Telstar een unieke actie bedacht. De spelers van Telstar spelen als enige club in het speciale regenboogtenue. Dit om extra aandacht te geven aan dit belangrijke en actuele topic. Het Robey Custom Made tenue is een gelimiteerde oplage beschikbaar via de officiƫle Telstar Shop.