✔ Uitgebreide betaalmogelijkheden
            ✔ Voor 21:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
            ✔ Gratis verzending vanaf €69,95

Historie

Robey is een merk met een imposante historie. In de jaren zestig, zeventig en tachtig drukte Robey een heel eigen stempel op het Nederlandse sportlandschap. Eind jaren zeventig introduceerde Robey de letter R als merk icoon, een behoorlijk vooruitstrevende zet in die tijd. Daarnaast gebruikte Robey de klaver als beeldmerk voor geluk. Iedere sporter kan wel een beetje geluk gebruiken. En het slaat terug op gelukkige gevoel dat je ervaart als je met vrienden een balletje trapt. Tot op de dag van vandaag worden deze herkenbare logo’s gebruikt. 

De jaren ’80 waren een hoogtepunt voor Robey. Zowel in het voetbal, tennis, volleybal, atletiek en zelfs bij het zwemmen droeg iedereen Robey. In deze gloriejaren gingen er zo’n vijfhonderdduizend voetbalbroekjes per jaar over de toonbank. Robey maakte de kleding voor de Nederlandse voetbalselectie en werd daarmee in één klap het bekendste merk voor voetbalkleding in de jaren tachtig. Ook de marketing werd ontdekt in de jaren tachtig. De voetbalclubs Excelsior, Heracles, FC Groningen, Ajax, Willem II en Sparta voetbalden inmiddels in Robey tenue.

 Robey Sportswear History: Ronald Koeman, Willem van Hanegem, Louis van Gaal

Robey Sportswear History 2010

DAT HEERLIJKE NOSTALGISCHE VOETBALGEVOEL

Robey staat voor het nieuwe voetbal dat je eigenlijk altijd al kende. Bloed, zweet en tranen van het lachen. Het nostalgische voetbalgevoel dat je alleen nog maar tegenkomt op kleine clubs of in vriendenteams. Dat is het gevoel dat Robey terugbrengt op de velden.

Robey is opgericht in 1947, de tijd waarin Rotterdam uit de as is herrezen om een nieuwe start te maken. Vanuit hoop en positivisme wordt er gewerkt aan een nieuw bestaan. Deze periode wordt voornamelijk gekenmerkt door het modernisme. In idee, woord, beeld en vorm. Je zou kunnen zeggen dat onze Rotterdamse historie tevens de grootste inspiratiebron voor ons merk is. Bij Robey bouwen we al sinds 1947 aan onze reputatie: leveranciers van kwaliteits-tenues, stijlvol ontwerp en persoonlijkheid. En met succes.

Robey Sportswear History: Logo Story

TRADITIONEEL MET EEN TWIST

Robey staat sinds jaar en dag voor kwaliteit, stijl en optimaal comfort. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan unieke Robey-details. Het resultaat is een karakteristieke collectie die echte voetbalcult ademt, gecombineerd met de technologie van nu. Robey smelt nostalgie en functionaliteit naadloos met elkaar samen.. Stijlvol, onbevreesd en energiek.

UNIEKE TECHNOLOGIE

De kwaliteit van een Robey outfit is niet alleen aan de buitenkant waarneembaar, hij is ook letterlijk tot in de vezels van het materiaal voelbaar. Robey maakt gebruik van de unieke BeyDry technologie die zorgt voor een koel en droog lichaam tijdens het sporten. Speciaal behandelde stoffen met een hoog ventilerend vermogen, transporteren vocht snel naar de oppervlakte van de stof, waarna het snel verdampt. BeyDry creëert zo de ideale omstandigheden voor optimale prestaties.


Trustpilot
Trustpilot